Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aleris: Kvaliteten på vården i Bollnäs är mycket hög

REPLIK.

Svar till Före detta Hälsingebo, ”Klart man gör vinst när 45 vårdtjänster dras in", Ordet fritt 27 februari.

”Före detta Hälsingebo” beskriver tre personers dåliga upplevelser av att få vård vid Aleris Specialistvård Bollnäs. Först och främst vill jag verkligen beklaga att du, din man och en bekant inte är nöjda. När vi begår fel eller misstag är det viktigt att vi lär av dessa och jag skulle därför vilja be dig att kontakta mig så att vi kan dra lärdom av de händelser som du beskriver och förbättra oss.

Att utifrån dessa tre fall ifrågasätta kvaliteten vid Aleris Specialistvård Bollnäs blir dock missvisande, då vårt sjukhus under en lång följd av år, även när det drevs av dåvarande Landstinget Gävleborg, nått mycket goda resultat i de kvalitetsmätningar som görs. Jag inser att det inte är någon tröst för den som drabbats av ett misstag eller ett fel, men det är likväl det sätt som man mäter sjukvård på. Här vill jag speciellt lyfta fram Aleris Specialistvård Bollnäs omnämnande för god strokevård, god hjärtvård, framgångsrika projekt för att få bukt med överbeläggningar och att göra äldre patienters återgång från sjukhus till hem eller äldreomsorg tryggare.

Läs mer (insändare): Alla kvinnor i Kalix är inte tacksamma att BB stängt

Jag är mycket stolt över den vård som alla våra medarbetare varje dag erbjuder invånarna i södra Hälsingland och jag blir därför väldigt ledsen när Före detta Hälsingebo beskriver dem som en tystad och rädd grupp. Jag kan försäkra dig att bra sjukvård inte uppstår bland sådana medarbetare. Högt i tak, platt organisation och stora möjligheter till att ta egna initiativ, så har vi det i Bollnäs. För vi vet att det skapar en bra arbetsplats med starka medarbetare som ger sina patienter en god sjukvård.

Det är korrekt att Aleris inledningsvis minskade bemanningen när vi övertog driften av sjukhuset. Denna typ av beslut är tuffa och aldrig roliga. Men förklaringen var att dåvarande Landstinget Gävleborg beställde mindre vård av oss än vi bedömt. Då kunde vi inte heller vara lika många anställda. En trygg arbetsplats är en arbetsplats med sund ekonomi. I takt med att landstinget börjat beställa mer vård av oss har vi successivt ökat antalet medarbetare och är nu i stort sett på samma nivå som när vi övertog driften av sjukhuset i Bollnäs.

Elisabeth Winsjansen

Chef för Aleris Specialistvård Bollnäs

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel