Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åldring rövade bort nioåring

En nio år gammal flicka rövades i måndags bort av en 92-årig man i Mysen i Östfold i Norge. Flickan påträffades oskadd på tisdagsmorgonen och mannen greps.

Flickan försvann vid 15-tiden i måndags på väg hem från skolan. En lärare och skolkamrater såg henne när hon var 200 meter från sitt hem, där hon lovat att vara senast klockan tre på eftermiddagen.

Sex hundpatruller och en helikopter sökte natten till tisdagen efter henne. Sedan man fått ett tips från en äldre flicka slog polisen till mot en adress i Mysens centrum. Den äldre flickan hade berättat att hon utsatts för närmanden och erbjudanden av en äldre man.

Enligt de poliser som hittade flickan mår hon förhållandevis bra. Hon har förts till sjukhus för kontroll.

92-åringen är inte känd av polisen sedan tidigare. Sannolikt har han lockat flickan med sig. Frågan är om hans höga ålder gör honom straffrättsligt tillräknelig.

Parallellerna med Englamordet är så uppenbara och därför var lättnaden var mycket stor i samhället när nyheten spreds att flickan hittats oskadd.

Eleverna i Mysens skola informerades på morgonen om vad som hänt med deras skolkamrat. Kommunens krisgrupp hjälper flickan och hennes familj liksom lärare och elever vid skolan.