Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åldring åtalad för mord på 100-åring

En 98-årig kvinna är åtalad för att ha trätt en plastkasse över huvudet på sin två år äldre rumskamrat och kvävt henne till döds. Innan den åldriga, misstänkta mördaren ställs inför rätta ska hon genomgå en medicinsk undersökning, sade den ansvariga åklagaren i Massachusetts i USA till medier på nätet i fredags.

Ett vårdbiträde fann offret livlöst till sängs i ett sjukhem i Brandon Woods en dag i oktober. Kvinnan hade då fortfarande plastkassen runt huvudet.

Först antogs det att 100-åringen begått självmord men en rättsläkare som undersökte den döda slog fast att någon tagit hennes liv.

En son till offret säger till lokala medier att hon före mordet klagat hos sjukhemmets ledning på att den yngre kvinnan hotat, trakasserat och beskyllt henne för att ha tagit saker. Men när kvinnorna erbjöds att flytta från varandra tackade de nej.