Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre ska lära sig foto

Nu ska pensionärerna i Västernorrland aktiveras. Förutom engagemang i olika pensionärsföreningar vill också de olika studieförbunden nå pensionärerna. Detta för att också få i gång studiecirklar på dagtid.

I Härnösand startar nu en fotokurs på dagtid riktad till pensionärer. Västernorrlands län har näst flest pensionärer i landet. Drygt en femtedel av invånarna i länet är över 65 år. Fler pensionärer finns det bara i Kalmar län.

Ett av de studieförbund som nu startar en satsning på pensionärer är Studieförbundet Vuxenskolan i Härnösand på kurser för Seniorer på dagtid.

Först ut blir en kurs i fotografering för nybörjare som kommer att arrangeras i Härnösand

Facebook och många sociala media har blivit en stor plattform för 40 och 50-talister och det fotograferas mycket med olika kameror och mobiltelefoner i skiftande kvalité.

– Jag tror att många äldre vilja lära sig mer och bli en bra fotograf på senare år, säger Lilli-Ann Forsberg på Vuxenskolan. 

Man driver redan fotokurser på kvällstid för nybörjare med deltagare mellan 13 och 80 år. Den nya kursen vänder sig specifikt till pensionärer och ska hållas på dagtid.

– Det att det finns många seniorer som skulle vilja lära sig mer om fotografering. Det blir porträtt-, sport-, studio-, natur och matfotografering säger Lilli-Ann Forsberg på Vuxenskolan.