Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre par bands och rånades i hemmet

Maskerade män rånade och bakband ett äldre par i deras hem utanför Östhammar i Uppland natten till onsdagen.

Strax innan midnatt gick kvinnan, som är runt 75 år, ut ur huset för att låsa garaget. När hon kom in igen befann sig två maskerade män inne i huset.

De har möjligen kommit in genom någon olåst dörr, för de har inte brutit sig in, säger Christer Nordström, presstalesman vid polisen i Uppsala.

Kvinnan och hennes man, som också är runt 75 år, överfölls och bands med hårt åtdragna buntband om handlederna. Därefter stal rånarna ett kassaskåp och en skåpbil och försvann från gården. Båda rånarna ska ha varit klädda i svarta jackor och talat svenska utan brytning.

Efter två timmar kom parets son, som också bor på gården, hem och fann sina föräldrar bundna i huset.

Paret fick vård av ambulanspersonal för skador de fick då de bands. De behövde inte föras till sjukhus men var chockade och medtagna efter händelsen, uppgav vakthavande befäl i Uppsala län.

Polisen sökte under onsdagen i området efter den gröna Volkswagen Caddy som rånarna försvann i, utan resultat. Vid 22-tiden på onsdagskvällen hade ingen ännu gripits för det grova rånet.