Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre man utsatt för grovt rån i sitt hem – bands fast och misshandlades

En äldre man bands fast, misshandlades och rånades i sitt hem i Strömsund på onsdagskvällen.
Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

Mannen, som är i 70-årsåldern, lyckades larma polisen vid 22-tiden på onsdagen. Ett okänt antal gärningsmän hade då tagit sig in i hans hus och bundit och misshandlat mannen för att sedan söka igenom huset i jakt på värdesaker.

Läs också: Polisen efter helgens överfall: "Vi vill mana till försiktighet"

– Han uppger själv att han tror att han har blivit utsatt för det under cirka en timme. Han har varit ute och rastat hunden, sedan har han kommit hem vid kvart över sju och då blivit överfallen, säger Mikael Abramsson, vakthavande befäl vid polisen.

Efter att gärningsmännen lämnat platsen lyckades mannen ta sig loss och gå till en granne, som hjälpte honom larma polisen.

Polisen ryckte ut till adressen och spärrade av platsen i väntan på teknisk undersökning. Polisens hundpatrull har sökt av området och säkrat vissa spår, men ingen misstänkt gärningsman är gripen.

Mikael Abramsson uppger att polisen tagit emot vissa vittnesuppgifter.

Läs också: Ungdomar rånades i Östersund – misstänkt man greps i Värmestugan

– Det finns vittnen, inte till själva händelsen, men det ska vara de som har sett någon springa i närheten av brottsplatsen och vi kan anta att det har med det här att göra, säger han.

Den rånade mannen har inte kunnat uppge hur många gärningsmän som tog sig in i hans hem.

– Han vet inte om det är en eller flera. Han är ju jätteskärrad och av naturliga skäl är det svårt att få med sig så mycket detaljer när man blir utsatt för sådant där.

Den rånade mannen fördes till Strömsunds hälsocentral. Hans skador uppges inte vara livshotande, men han ska ha känt smärtor i bland annat nacken efter misshandeln.

Det var under natten oklart vad som tillgripits vid rånet.

Läs också: Ryss misstänks för inblandning i imamdådet i Strömsund

– Vi har spärrat av huset och vid en första titt har vi kunnat konstatera att de har sökt igenom hela huset. Vi utgår ifrån att något är tillgripet, säger Mikael Abramsson.

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån.

Läs också: Polisen efterlyser tips efter grovt rån i Strömsund