Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alcazar och Elin Lanto i schlagern

Alcazar, Elin Lanto och Anna Bergendahl. Nykomlingar och schlagerveteraner ryms i Melodifestivalen.

På måndagen presenterade SVT ytterligare 15 artister. En joker tillkommer, sedan är startfältet komplett.

På måndagen presenterade SVT ytterligare 15 av de 32 artisterna i nästa års Melodifestivalen. Bland artisterna fanns återigen flera artister som tidigare deltagit i sammanhanget.

Fjärde gången för Alcazar

För Alcazar kan det bli fjärde gången gillt. Gruppen kom på tredje plats 2005 och 2003, i år hamnade de på en femteplats. I nästa års tävling ställer de upp med "Headlines".

Pernilla Wahlgren deltar med låten "Jag vill om du vågar". 1985 ställde hon upp för första gången med "Piccadilly Circus" och 2003 sjöng hon sig till en andraplats med låten "Let your spirit fly" tillsammans med Jan Johanssen.

Elin Lanto tävlade 2007 med låten "Money", men slogs ut i Andra chansen. Nu ställer hon upp igen med "Doctor doctor".

Medverkar för andra gången gör även Sibel Redzep. Förra året tävlade hon med balladen "That is where I'll go", som tog henne till final i Globen. Nu ställer den forna "Idol"-deltagaren upp med låten "Stop".

Anna Bergendahl nykomling

Bland nykomlingarna finns ytterligare en "Idol"-deltagare: Anna Bergendahl. Hon var med i talangjakten 2008, och gör nu debut i Melodifestivalen med "This is my life".

Debut blir det även för Erik Linder, som var finalist i tv-programmet "Talang". Kenneth Gärdestad har skrivit texten till hans låt "Hur kan jag tro på kärleken?".

Fyra jokrar är klara sedan tidigare - Darin, Salem Al Fakir och Peter Jöback, samt webbjokern Mist. Den sista jokern avslöjas vid ett senare tillfälle.

Årets Melodifestivalturné startar i Örnsköldsvik den 6 februari och avslutas med final i Globen den 13 mars. De artister som presenterades på måndagen kommer att delta i de två sista deltävlingarna.

Programmet leds av Måns Zelmerlöw, Christine Meltzer och Dolph Lundgren.