Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Albumaktuella Thor Görans turnerar i länet – avslutar Kustladans sommarprogram

Dansbandet är trippelt aktuella i Ångermanland i höst. Thor Görans avslutar sommaren på Kustladan på fredagen.

Dansbandet Thor Görans med Agneta Olsson gör tre spelningar på "hemmaplan" i höst. Den första är redan på fredag när de avslutar sommaren på Kustladan i Docksta.

Bandet är också aktuella med nya skiva. I juni vardet release på ”Lika barn leka bäst”. Albumet innehåller 13 låtar,10 helt nyskrivna och 3 covers, och har legat högt på försäljningslistorna i Sverige.

Läs också: Dansbandet Thor Görans ilska efter brandlarmshaveri: "Betalar inte en krona"

– Detär alltid en glädje att släppa nytt låtmaterial. Målet är att alltid leverera trygghet, men också kunna överraska på varje ny platta. Vi känner att vi återigen tagit ett nytt steg framåt, säger Peter Grundström i ett pressmeddelande.

På skivan finns låtar som ”Fredag i Köpenhamn”, ”Vi harett lyckligt liv tillsammans” och även en version av Lena Philipsons radiohit ”Gråt inga tårar” och den gamla Siv Malmkvist-dängan ”Tror du att jag förlorad är”.

Thor Görans ligger just nu i topp på listorna i Finland med ”En plats i mitt hjärta”. Den har parkerat på danslistan på Radio Vega sedan 38 veckor tillbaka, varav 20 veckor på första plats. I förra veckan hyllades Thor Görans med ett eget radioprogram,som sändes över hela Finland. Agneta Olsson och Peter Grundström intervjuades i Vasa undersommaren, och programmet som sändes hette ”Sommardans”, och i höst väntar två stora danshelger i Finland. Bandet gästar dansgalor i Vörå och Borgå, samt Vasaoch Framnäs i södra Finland.

Läs också: Stiftelsen släppte ny låt utan förvarning

Men redan lördag den 22 oktober gästar Thor Görans Hotell Hallstaberget med konceptet ”Thor Görans med vänner”. Bandets gäster denna kväll är Thorleif Torstensson (från Thorleifs) och Thomas Deutgen, känd från P4 Dans och Dansbandskampen.

– Det blir en favorit i repris. Vår 40-årsjubileumskväll i Lycksele blev sådan succe´, så det blev en uppföljarkväll på detta, på begäran av publiken”, berättar Peter Grundström i ett pressmeddelande.

Dagen efter spelar Thor Görans i Isladan i Bjästa.