Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Albin vill bli en framgångsrik frisör: "Ska man lyckas kan man lyckas stort"

Albin Westin har vetat sedan han var liten att han vill jobba som frisör. Nu läser han första året på frisörprogrammet på Parkskolan och under fredagen deltar han i skol-SM för frisörer.
– Jag kände att jag skulle ångra mig om jag inte tävlade, säger Albin.

Drömmen om att bli frisör har Albin haft sedan han var liten. Och innan han började på frisörprogrammet klippte han redan håret på dem där hemma.

– Jag klippte mamma och pappa, men bara på känsla. Jag älskar att hålla på med hår och har gjort det sedan jag var liten, säger Albin.

Och han har höga ambitioner inför framtiden.

– Jag ska bli framgångsrik, ska man lyckas kan man lyckas stort.

Läs också: Frisör är ett framtidsyrke

Deltagarna i frisör-SM tävlar inom sina egna årskurser och för de som läser årskurs ett väntar två grenar. I den första ska man göra en klassisk permanentrullning på en timme. I den andra grenen ska de tävlande göra en långhårsuppsättning – allt bedöms av en jury. 16-årige Albin Westin känner sig lugn inför tävlingarna.

– Jag känner mig mest taggad, säger han.

Tävlingar hålls på Grand Hotel i Stockholm och Albin reser med sin lärare Anna Hilli som har höga förhoppningar på sin elev, som enligt henne har tränat väldigt mycket inför SM.

Albin själv värderar erfarenheten mest av allt, så länge han själv är nöjd.

– Men det skulle så klart vara jättekul om jag vann!

Läs också: Julia kammade hem seger i frisör-EM

Läs också: Johan är en av Sveriges bästa unga programmerare – "Få som är på samma nivå"