Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Älandsbro skola fick pris miljöpartiets miljöpris

På onsdagen fick det kretsloppsprojekt som pågår på Älandsbro skola ytterligare uppmärksamhet. Skolprojektet fick nämligen ta emot miljöpartiets miljöpris för 2007.

- Priset har skolan fått för deras stora engagemang i miljöfrågor med särskild tonvikt på kretsloppet med akvarium, där fiskar och växter samspelar, säger Eva Goes som på onsdagen delade ut priset.

Projektet Play with water är ett internationellt samarbete mellan Schweiz, Tyskland, Slovenien, Danmark, Norge och Sverige,

Och Älandsbro skola har fått beröm för sin pedagogik.

- Alla elever och lärare är delaktiga och ett faddersystem mellan äldre och yngre elever stärker samhörigheten och förståelsen för miljön. Deras anteckningar om kretsloppet har blivit en bok, som imponerat på övriga länders deltagare, konstaterar Eva Goes.

Skolans exempel på kretslopp består av ett akvarium med fiskar som göder en växtbädd med bland annat kryddväxter som eleverna hoppas kunna skörda av senare.

Växter och fiskar är skänkta av elever och lärare på skolan och Technichus.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60