Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

al-Qaidagrupp tar på sig Irakdåd

Annons

En grupp som står nätverket al-Qaida nära har tagit på sig terrordåden i Irak i tisdags. Och fler attacker kommer, säger gruppen på internet.

Detta var "den tredje vågen" i ett fälttåg som inleddes den 19 augusti och fortsatte den 25 oktober då över hundra människor dödades, heter det i ett budskap på internet från gruppen Islamiska staten Irak (ISI). Uppgiften återgavs på onsdagen av amerikanska organisationen Site, som bevakar islamistiska gruppers webbplatser.

Listan på mål tar, med Allahs lov, inte slut innan den enda gudens flagga åter är hissad över Bagdads land och Allahs shialag styr landet och hans tillbedjare, heter det på webbplatsen.

ISI fortsätter med att gruppen genomförde attentatet i den störtade och senare avrättade presidenten Saddam Husseins hemstad Tikrit den 3 december. Attentatet dödade en hög officer som ledde bekämpning av terror.

Bagdads säkerhetschef Abbud al-Qanbar fick sparken på onsdagen som en följd av attentaten i Bagdad. Avskedandet skedde på order av premiärminister Nuri al-Maliki.

Antalet dödade av de minst fyra samtidiga självmordsbombningarna i Bagdad har officiellt skrivits ner till 77 från ursprungliga 127. Exakta siffror från våldsdåd i Irak är svåra att få - myndigheterna kritiseras för att vilja tona ned dem.