Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Al Pitcher skippar allvaret

Svenskar gillar att skratta åt sig själva. Det har den populäre komikern Al Pitcher tagit fasta på.
På fredag gör han sin populära show ”Nääämen it’s Al Pitcher” på Hotell Höga Kusten.

Många känner säkert till ståuppkomiken Al Pitcher vid det här laget. Lite kortfattat är han nyzeeländaren som flyttade till Sverige 2010, i och med att han träffade sin fru, utsågs 2011 till årets manliga komiker på Svenska Stand up-galan och har därefter gjort flera succéartade shower.

SE ÄVEN: Här skämtar Al Pitcher om svenskarnas snusvanor

Generellt har 43-årige Al Pitcher en enkel inställning till humor. Han vill vara så rolig som möjligt och gör inte humor med något allvar.

– Jag tycker att vi komiker måste få folk att skratta. Jag betraktar mitt liv i Sverige, jag iakttar det. Grunden till mina idéer och skämt kommer från att jag blir förvirrad över hur svenskar gör saker, säger Pitcher.

LÄS ÄVEN: 50 år av dans – så blir helgens dansfest på Hullsta Gård

Senaste showen ”Nääämen it’s Al Pitcher", som nu alltså spelas på Hotell Höga Kusten på fredag, har han varit ute på vägarna med ett antal gånger nu. Al Pitcher verkar ha en klar idé och tanke på varför showen blivit så populär.

– Svenskar tycker om att skratta åt sig själva och hur de beter sig. Det var jag inte säker på när jag flyttade hit. Men det är där rolig humor kommer ifrån, den där publiken kan sätta sig in i historien som berättas. Som de där blå påsarna på skorna som de glömmer kvar när de går. Jag tror att det är en svensk lag att inte berätta att de blå påsarna är kvar. "Shhh, säg inget", säger Al Pitcher.

LÄS ÄVEN: Torgny intar Örnsköldsvik med kunglig retroshow – men med en twist

I recensioner av föreställningen pratar kritiker om Al Pitchers dialog med publiken som en framgångsfaktor.

– Publiken är viktigast. Dyker inte de upp så är det bara jag där. Om inte jag dyker kan de prata med varandra. Jag älskar att interagera, det gör det mer till en liveshow. Det blir inte en monolog och de kan bli delaktiga. Det är så det ska vara.

Eftersom ”Nääämen it’s Al Pitcher" har körts under så lång tid har showen hunnit utvecklas under resans gång.

– Det känns som att det är två album i stället för ett, konstaterar Pitcher.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter