Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akut kris för Ramsele Fältrittklubb

Ramsele Fältrittklubb har akuta ekonomiska problem. Om inte kommunen beviljar ett extra anslag tvingas föreningen lägga ner verksamheten redan den här månaden.

Fältrittklubben vidtog under fjolåret en mängd olika besparingsåtgärder och andelen ideellt extra arbete har ökat rejält. Under året har klubben dessutom avverkat sin skog och på så sätt dragit in en del pengar. Istället för som planerat till investeringar har man tvingats använda pengarna till i driften.

Underskottet just nu är 380 000 kronor. Men en ny sparplan, som bland annat innebär nedskärningar av personal, energisparande, lösdrift med mera, förväntas ge cirka 190 000 kronor. Det behövs ytterligare 190 000 kronor och nu hoppas man på kommunstyrelsen i Sollefteå som idag, tisdag, tar ställning till klubbens "akuta" ansökan.

De poängterar i sin skrivelse också att all personal redan är varslad om uppsägning och att man utan bidrag tvingas lägga ner verksamheten från och med juni och tillsvidare för att undvika konkurs.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68