Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktivkören i Ö-vik firar fem decennier

Församlingshemmet på Storgatan hade julavslutning för Aktivträffarna 2019. Det var folkligt och festligt. Men den här träffen hade en extra ingrediens den 27 november. Det var dags att avslöja ett jubileum (50 år) som höll på att glömmas bort.

Annons

Körledaren Erika Sjödin tog bladet från munnen och berättade för publiken om fadäsen, som under 2020 kommer att firas på olika sätt. Då blir det givetvis ett 51-årsfirande med överraskningar, så pass upp det kommer att uppmärksammas, var så säker. De cirka 30 körmedlemmarna uppträder i kyrkliga sammanhang samt vid andra tillfällen per säsong. Flera sångare har mångårig medverkan som gett dem förhöjd livskvalitet och social gemenskap som de inte vill vara utan.

Skön stämningsfull sång av såväl Erika och kören, inramade dagens träff med ett gott fika kring borden. Och som vanligt ”överraskade” Sune Hörnström oss alla med ett epos om luciafirande av hög klass. Skratten och applåderna blev en bekräftelse på ännu en lyckad aktivträff, där servicepersonalen bör nämnas med sedvanlig tacksamhet.

Kurt-Göran Öberg

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel