Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktion mot tidningsredaktioner

Annons

När Norra Skånes biträdande redaktionschef Anders Kauranen anlände till jobbet i morse möttes han av avspärrningar.

Vid entrén till tidningen i Hässleholm satt band och en skylt: "Stopp. Denna byggnad har blivit förseglad av blågula band på grund av den svenskfientliga propaganda som sprids härifrån".

Det är för jävligt och vi hoppas att polisen kommer att ta detta på allvar, säger Anders Kauranen till TT.

Angreppet är polisanmält.

Flera tidningsredaktioner ska ha drabbats under morgonen. Hudiksvallstidningen och Östran ska ha mötts av samma avspärrning.

Skylten som sitter i anslutning till avspärrningarna utanför tidningsredaktionerna är undertecknad av svenskarnasparti.se.

Vi vet ännu inte vem som ligger bakom, men vi har polisanmält det. I övrigt vill jag säga att det är oacceptabelt att försöka påverka tidningen och dess journalistiska uppdrag, eller försöka förhindra folk att komma i kontakt med redaktionen, säger Mimmi Karlsson-Bernfalk, ansvarig utgivare för Norra Skåne. Vi är inte ensamma om avspärrningarna, har jag förstått. Det är inte första gången vi utsätts för sådant och vi tänker polisanmäla det, säger Eric Arenius som är nyhetschef för tidningen Östran.

För några veckor utsattes ett 15-tal kommunhus och flera redaktioner runt om i landet för en liknande aktion. Då gick polisen inte vidare med fallet eftersom man såg det som "en symbolhandling inom ramen för yttrandefriheten".

Mer läsning

Annons