Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagare friar tidigare länsmusikchefen från misstankar

Åklagare friar tidigare länsmusikchefen från misstankar

Förre länsmusikchefen frias från misstankar om brott gentemot arbetsgivaren landstinget.

Åklagarkammaren i Sundsvall lägger ner två förundersökningar, i båda fallen med motiveringen att brott inte kan styrkas.

Den ena gäller anmälan om bedrägeri, den andra gäller trolöshet mot huvudman.

Mannen fick sparken sommaren 2003 efter en revision som uppdagade flera frågetecken kring hans dyra leasingbil och nyttjandet av kreditkort i tjänsten, bland annat ett större kontantuttag.

I oktober inlämnades polisanmälan. Den tidigare chefen motanmälde i sin tur landstingets regionale utvecklingsdirektör Christer Nylén och revisorernas ordförande Carl Edblom.

I det senaste ekonomiska efterspelet kräver mannen cirka 115 000 kronor av landstinget, bland annat för arbete med operan Tango, övertid vid uppsättningen av Axion Esti samt manus till konstprojektet "7-sju" i höstas där hans medverkan stoppades.

Landstingsdirektör Sara Ekström vill inte kommentera åklagarens beslut.

- Jag har inte tagit del av det förrän nu. Jag måste diskutera det med mina medarbetare först, säger hon.

Hur landstinget ställer sig till hans ekonomiska krav är också oklart.

- Vi har naturligtvis en diskussion om det här. Men det är inget jag kommenterar offentligt. Man ska träffas i ärendet. Det är vad jag vet.

Klas Leffler

klas.leffler@tidningen.to