Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK vände och vann mot Leksand

Annons

Räkna aldrig bort AIK.

Det beskedet fick vi på lördagskvällen när de besegrade Leksand med 5-2.

För oss är varje match en slutspelsmatch. Därför är jag oerhört stolt över hur grabbarna krigade i 60 minuter, sade en märkbart nöjd AIK-tränare Rikard Franzen efter slutsignalen.

AIK ställdes inför en tuff utmaning. De hade bara tagit tre poäng på de senaste tre matcherna och nu väntande en extra viktig match, borta, i en fullsatt Tegera Arena, mot Leksand.

Efter 2.32 tog också Leksand ledningen med 1-0.

Ja, då var det jobbigt, men vi hade hela tiden pratat om att spela vår spel i 60 minuter oavsett vad som hände på planen. Därför är jag riktigt imponerad av grabbarna som kunde komma tillbaka, sade Rikard Franzén.

I slutet av första och i början av andra perioden lyfte AIK spelet och fick dessutom utdelning på sina målchanser. Mycket också tack vare Leksands målvakt Oscar Alsenfelt som gjorde säsongens sämsta match och var på bjudhumör.

Men i slutet av andra perioden var det allvarligt läge för AIK. Leksand tog över spelet och hade ett starkt tryck på AIK-målet. Men en kombination av ineffektivitet från Leksand och ett mycket bra spel av AIK:s målvakt Alexander Hamberg gjorde att AIK kunde gå till den andra periodvilan i ledning med 2-1.

Då var det verkligen varmt och svettigt, men det gick bra, sade en leende Alexander Hamberg innan han gick in i omklädningsrummet och tog emot jublet från sina lagkamrater.

Avgörandet kom redan efter 42 sekunder i tredje perioden då Björn Melin gjorde 4-2 och sänkte Leksand. Resten av matchen spelade AIK på säkerhet för tre färska poäng.

Här är jag också imponerad på vilket sätt som killarna kunde stänga matchen. Det var riktigt bra, sade Franzén.

Leksand har det tungt nu. Det stora problemet är ineffektiviteten och måltorkan. Leksand har gjort klart minst mål av alla SHL-lagen.

Flera av Leksands forwards är ur form och uppträder oerhört ineffektivt framför motståndarmålet. Det visar bland annat det faktum att lagets dominanter är backarna Patrik Hersley och Kevin Kapstad. I går gjorde exempelvis Patrik Hersley Leksand båda mål.

Det blir en jobbig höst för dalkarlarna.

Mer läsning

Annons