Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AIK-tränaren tror inte på KHL

Många är skeptiska till AIK:s KHL-planer.

Till och med klubbens egna spelare och ledare.

KHL-spåret har inte påverkat oss någonting. Jag tror inte det är någon i laget som tror på det överhuvud taget, säger tränaren Roger Melin sedan hans AIK tappat en 3-0-ledning till 3-4 efter förlängning mot Mora i hockeyallsvenskan.

Medan AIK-styrelsen lobbar för en flytt till den ryska ligan försöker spelarna att nå elitserien. Men förlusten mot Mora innebar att laget tappade kvalserieplatsen och ramlade ned till fjärde plats.

Roger Melin hävdar att KHL-spåret inte påverkat laget negativt.

Vi tänker inte en sekund på det, säger han.

Det gör däremot ordföranden Peter Mellqvist. Samtidigt understryker han att AIK inte kommer att bryta sig ur Svenska ishockeyförbundet.

Det står i våra stadgar att vi ska tillhöra ishockeyförbundet. Vi kommer inte att vara några vildar i den här frågan, säger han.

Det innebär att ett nej från förbundet gör att AIK släpper KHL-frågan. AIK-ledningen träffade företrädare för Svenska ishockeyförbundet, däribland generalsekreteraren Jörgen Lindgren, i tisdags.

Det var ett möte av mer informativ karaktär. Vi berättade varför vi vill gå den här vägen, säger Mellqvist.

TT: Vad händer nu?

De ska bereda frågan internt och ha ett styrelsemöte nästa vecka där de diskuterar saken. Men det blir inget beslut då, vi har ännu inte ställt frågan formellt om att få byta liga, det kommer att dröja ännu ett tag, säger Mellqvist.

Får AIK grönt ljus från förbundet återstår ett klartecken från medlemmarna. Senast den 1 april nästa år måste klubben lämna besked till KHL om klubben ska spela i ligan nästa säsong.

Efter onsdagens match såg en elitserieplats lika avlägsen ut som KHL. Efter en sömnig hemmastart tog laget greppet om matchen tack vare tre mål inom loppet av 2.19 i den andra perioden. Men Mora kom tillbaka, kvitterade och avgjorde i numerärt underläge i förlängningen sedan AIK-backen Jonas Liwing ramlat på offensiv blå vilket gav Mikael Zetterling ett friläge som han utnyttjade.

AIK tappade därmed kvalserieplatsen. Malmö gick upp på tredje plats tack vare 3-1-seger hemma över Sundsvall. Leksand befäste sin serieledning efter utklassningsseger med 6-0 hemma mot Bofors sedan Pelle Prestberg showat och gjort fyra mål.