Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK straffade Leksand

Annons

Kasta fram en nykomling - då trivs AIK som allra bäst.

Laget tog sin fjärde seger av fyra möjliga mot nykomlingslagen i SHL när Leksand besegrades med 3-2 efter en rysare som avgjordes på straffar.

Esa Pirnes gav bonuspoängen till AIK och målvakten Daniel Larsson släppte inte in någon av Leksands tre straffar förbi sig. Johan Rynos avslutande straff för gästerna tog i ribban.

AIK har tagit elva av sina 16 poäng mot nykomlingsduon - fem mot Leksand och sex mot höstens stora överraskning Örebro.

Vi har lyckats göra bra matcher mot dem, de har passat oss bra, sade AIK-tränaren Rikard Franzén.

Fast det borde ha varit en AIK-poäng till.

När Björn Melin efter en snabb kontring gjorde 2-0 efter 10.57 av den tredje perioden talade allt för en fjärde trepoängare mot nykomlingsduon.

Då kom Leksands replik. Dalalaget, som är seriens bästa bortalag och har tagit 14 av 18 poäng på bortais, slog till två gånger:

Gabriel Karlsson reducerade bara 1.10 efter AIK:s 2-0-mål.

Backen Patrik Hersley dundrade in 2-2 efter 18.55 - hans sjätte mål - när Leksand tagit ut målvakten och satsat på sex utespelare.

Jag vet inte om jag ska vara glad eller inte, men jo...det är klart att jag är glad över bonuspoängen. Jag är nöjd över hur vi spelar, men vi blir lite avvaktande i den tredje perioden. Det har hänt ett par gånger att vi tappat ledningen på hemmaplan och då är det lätt att det händer igen. Jag lider med grabbarna, sade Franzén.

AIK dominerade matchen stort i de två första perioderna och radade, framför allt i andra perioden, upp chanser. Men målvakten Oscar Alsenfelt, som varit het i höst, räddade Leksand kvar i matchen.

Leksandstränaren Andreas Appelgren var nöjd med en poäng - men inte med lagets spel.

Jag är besviken över att vi inte kan prestera bättre. Vi hjälper inte varandra utan jobbar en och en där ute. Det här måste vi titta på, sade han.

Leksand har förtvivlat svårt att få fart på sina forwards. Nytillskottet Fabian Brunnström, som värvades från Frölunda för en tid sedan, gjorde dock sin första poäng i sin fjärde match.

Dessutom är lagets spel i numerärt överläge helt under isen. Leksand är seriens sämsta lag i powerplay och mot AIK lyckades laget inte skjuta ett enda skott på mål under tre försök. I stället släppte man in AIK:s första mål i numerärt överläge.

Mer läsning

Annons