Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK segrare i Timrå efter straffar

Annons

AIK:s nye tränare Anders Eldebrink kunde jubla över den första segern med sitt nya lag sedan Björn Melin prickat in det avgörande 4-3- målet mot Timrå i straffavgörandet efter förlängning.

Det var dock ytterst nära att Eldebrink skulle åka på andra raka förlusten som AIK-tränare. Men en riktig tavla av Timråmålvakten bjöd in Stockholmarna i matchen och räddade kvällen för den nye AIK-tränaren.

Timrå hade vänt underläge 1-2 till ledning med 3-2 i tredje perioden när Timråmålvakten Joakim Lundström gick bakom målet för att rensa undan pucken. Lundström tappade pucken som gick till AIK-forwarden Edgars Klavins som blixtsnabbt passade fram pucken till Oscar Steen. Steen lade in 3-3 i ett helt övergivet mål.

Steen som bara prickat in ett enda mål den här säsongen blev lite matchvinnare med två fullträffar.

Skönt att äntligen få göra mål - och lite enkla mål också. Det ger ju hela laget lite extra självförtroende, sade Oscar Steen.

Kalldusch

Baklängesmålet blev en kalldusch för Timrå var riktigt heta i tredje perioden.

Det känns riktigt tungt. Vi hade ju vänt matchen och hade ju haft bud på flera mål. En riktig kalldusch, konstaterade Timråtränaren Tomas Montén.

AIK såg ut att ha tre poäng säkrade efter en gedigen insats i de två första perioderna., men i tredje tappade stockholmarna farten och initiativet.

Det kändes som om vi hade gett bort matchen. När vi kvitterade till 3-3 var vi med igen och avslutade också matchen starkt, konstaterade AIK:s assisterande tränare Mats Lindgren.

Saknade åtta spelare

AIKs tågresa till Timrå försenades av snöovädret och matchstarten fick skjutas upp en halvtimme. Men förseningen och det faktum att AIK saknade åtta spelare i "sexpoängsmatchen" i bottenstriden hindrade inte AIK från att lägga in högsta växeln direkt från nedsläpp. Den friska starten lönade sig - redan efter 1.10 prickade Oscar Steen in 1-0 på en målvaktsretur.

AIK spelade smart men frånvaron av alla skadade spelare gör att laget får slita ont.

Vi lär inte få tillbaka någon spelare till söndagens match, sade Mats Lindgren. Men tills dess ska övergångspappren för nyförvärvet Kris Beech vara klara så att den rutinerade 31-årige kanadensaren kan debutera mot Växjö.

Mer läsning

Annons