Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK i förändring bröt sviten

Annons

Den långa mörka sviten tog slut.

Efter åtta raka förluster vann jumbon AIK igen - dessutom mot SHL:s hetaste lag, rekordjagande Växjö.

Frågan är om 3-1-segern räddar tränaren Rikard Franzén. Förändringarna har redan börjat.

Timmarna innan matchen meddelades att den finländske centerstjärnan Teemu Ramstedt flyttar hem till Finland och IFK Helsingfors. Enligt sportchefen Daniel Rudslätt var det på AIK:s initiativ.

Vi vill göra förändringar, säger Rudslätt till TT.

Det har i ett par veckors tid ryktats att veterantränaren Per Bäckman, 63, är på väg in i AIK som ersättare för Franzén.

Inga kommentarer, säger sportchefen.

Spelarförändringar

På spelarsidan fortsätter förändringarna. Backen Guntius Galvins debuterade mot Växjö och nu är högsta prioritet att ersätta Ramstedt.

TT: Kan det bli aktuellt att skicka i väg fler importer?

Det vet jag inte. Det är ingen skillnad på importer och svenskar. Vi vill ha spelare i laget som vill bidra, säger Rudslätt.

Ramstedt, som gjort 20 poäng och var trea i interna poängligan, började sejouren i AIK bra, men har sett mer och mer ointresserad ut ju fler förluster det har blivit. Franzén var nöjd över beslutet.

Det var bra för AIK, säger han.

Om spekulationerna kring Bäckman säger han:

Det tillhör det här jobbet. Jag känner fortfarande styrelsens och ledningens förtroende och så länge jag gör det så jobbar jag på.

Välbehövlig seger

Segern mot Växjö var välbehövlig, men efter alla förluster ligger AIK cementerat på kvalserieplats. Laget tog in på nästjumbon Örebro och är bara två poäng efter, men det skiljer fortfarande hela elva poäng upp till kvalseriestrecket.

Växjö hade vunnit nio av sina tio senaste matcher och gjort 14-0 på sina tre senaste matcher. Laget jagade SHL-rekordet när det gäller att hålla nollan, men det saknades två perioder.

När AIK gjorde 1-0 genom Mattias Janmark efter 15.36 stannade Växjös svit på 196.51 utan insläppt mål.

Christian Sandberg ökade på till 2-0 i början av andra perioden, men Växjö fick en viktig reducering med 14 sekunder kvar av mittperioden när Dennis Rasmussen slog in 2-1.

Fredrik Hynning avgjorde när han sköt 3-1 i tom kasse med 1.06 kvar.

Växjötränaren Sam Hallam var inte missnöjd med sitt lag, men tyckte att det saknades spets.

Vi mötte ett lag fyllt med känslor och som jobbar otroligt hårt. Signalerna att sparka ut en ganska lat och trött kille (Ramstedt) togs emot bra av laget.

Mer läsning

Annons