Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aik Hockey Härnösand om kvalmotståndet: "Oj, det här blir ett riktigt getingbo"

På lördagskvällen blev det klart hur många lag som utmanar Aik Hockey Härnösand om de två platserna till nästa års Hockeyettan Norra.
Det blev ett tredje förutom Brunflo och Bodens HF... Överkalix IF.
– Det blir ett riktigt getingbo, kommenterar klubbens sportsligt ansvarige Olle Östman.

Enligt seriebestämmelserna skall de två sista lagen i Hockeyettan Fortsättning bilda en kvalserie med de två topplagen i Alltvåan Norra AB och de två bästa i Alltvåan Norra CD.

Redan förra veckan stod det klart att inget lag från Alltvåan CD var intresserade av att kvala uppåt i seriesystemet. Att Nälden petade ned Kramfors från förstaplatsen efter 3–2-vinsten över Njurunda i förlängning hade bara akademisk betydelse.

I Norra AB hade hårdsatsande Bodens HF redan sin eftertraktade kvalplats klar inför den sista omgången, men det stod mellan Clemensnäs och Bodens motståndare i sista omgången, Överkalix IF, och vilket lag som skulle sluta tvåa.

Slutar man trea är man inte aktuell för kvala – inte ens om lagen före i tabellen sagt sig inte vilja delta i kvalet.

Detta hade Clemensnäs redan aviserat, men eftersom man vann sin sista match med Medle med 10–5 satte man press på Överkalix.

Slog ÖIF inte norrbottenkollegan Bodens HF skulle kvalserien bara genomföras med tre lag.

Det låg alltså i Bodens intresse att inte tappa mer än en poäng mot Överkalix för att förbättra sina egna kvalchanser... men det slutade 4–0 till hemmalaget.

– Det var en imponerande klar vinst, kommenterar Olle Östman hos AIK Hockey Härnösand som ändå rankar Boden som det bästa laget utav de två division 2-motståndarna.

Inte minst eftersom man nyligen värvat in SHL-profilen Mattias Modig mellan stolparna.

– Han stod i Växjö för så sent som två säsonger sedan och de har även lyft in några spelare från SK Lejon vet jag, så de blir nog en jobbig bekantskap för oss. Men efter 4–0-vinsten i dag underskattar vi verkligen inte Överkalix heller, medger Olle Östman som inte fått något klart spelprogram att förhålla sig till än.

Men...

– Det har förvarnats om att vi division 1-lag (Brunflo ska också försöka kvala sig kvar), börjar med bortamatcher. Med tanke på avstånden snackar vi förstås dubbelmöten lördag-söndag, avslöjar Östman.

Vet du när?

– Vi pratar nog om nästa helg den 5-6 mars, men inget är spikat än.

Och mötena med Brunflo?

– Det blir förmodligen onsdagsmatcher hemma och borta.

Läs mer: AIK Hockey Härnösand värvade fem spelare inför kvalet

TV: Härnösandscoachen: "Hans inhopp var lite likt Brashear"

Läs även: Husum besegrade LN91 i utematchen: "Det blev verkligen lyckat"