Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åhléns stoppar köp från RNB

Åhléns avbryter köpet av börsnoterade RNB:s verksamheter på NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg. Bakgrunden är att Konkurrensverket anser att Åhléns genom köpet skulle få en alltför dominerande ställning inom kosmetik.

"Mot bakgrund av Konkurrensverkets hållning, som vi inte delar, väljer vi nu att avsluta processen och fokusera på andra möjligheter", skriver Åhléns vd Thomas Axén i ett pressmeddelande.

Åhléns och RNB tecknade överlåtelseavtalet i mars i år, men har haft en ömsesidig rätt att från och med den 1 december riva upp affären.

"Åhléns beslut i dag att avbryta affären och dess konsekvenser för RNB kommer nu att utvärderas", skriver RNB:s vd Mikael Solberg.

Det finns enligt Solberg tre scenarier: en styckning av verksamheten på NK och därefter en försäljning av delarna, att verksamheten säljs i sin helhet eller att RNB behåller den.

"Då dagens information är ny för oss har vi i dag ingen kommentar till sannolikheten för de olika scenarierna", skriver Solberg.