Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägna en tanke åt plågsamma djurförsök på den Internationella djurrättsdagen

Annons

Den 10 december är inte bara Nobeldagen, det är även den Internationella Djurrättsdagen. Många nobelpristagare har mycket lidande på sina samveten, ty det pågår mycket djurplågeri i dessa forskares laboratorier. Plågsamma djurförsök borde definitivt ersättas med alternativa metoder utan djur.

En hel del forskare använder numera inte djur i sin forskning. Ett stort problem är att den djurfria forskningen får alltför litet anslag, medan enorma summor går till de traditionella djurförsöken. Om djurförsök hade förbjudits för länge sedan hade forskarna tvingats söka andra vägar, och därmed hade miljontals djur sluppit svårt lidande.

Det är helt ofattbart att icke-mänskliga varelser torteras bara för att de tillhör en annan art. Varför ska människan anse sig ha rätt att utnyttja djur för sina syften? Varför är människan så oerhört grym mot sina försvarslösa medvarelser på vår planet? Varför kan inte människan leva i fred och harmoni med andra levande varelser, utan att tortera och döda dem? För mig är det självklart att hysa respekt för allt levande på denna planet. Det är för mig helt otänkbart att vålla någon varelse skada. Ägna denna dag en tanke åt våra medvarelser, som borde ha rätt att leva i frihet utan att utsättas för förtryck.

Henrik Scheutz

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons