Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aftonbladet: Littorin köpte sex

Uppdaterad 18.00 Aftonbladet uppgav att förra arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin avgick sedan tidningen konfronterat honom med uppgifter om ett påstått brott.
Nu skriver tidningen att det handlar om sexköp. Littorin förnekar brott.

En 30-årig kvinna uppger till Aftonbladet att hon har sålt sex till den förre arbetsmarknadsministern. De två ska ha träffats sensommaren eller hösten 2006 och haft sex mot betalning, enligt kvinnans uppgifter.

Tidningen har tagit del av uppgifter om hennes kunder som hon ska ha skrivit in i sin dator. I hennes adressbok finns ett telefonnummer som i dag går till en representant för en förskola. Aftonbladet uppger att förskolan haft numret i tre år, dessförinnan tillhörde det Littorin, enligt förskolan.

Kvinnan säger till tidningen att hon själv inte vill göra en polisanmälan men att hon kan tänka sig att medverka i en utredning.

Littorin har inte velat svara på tidningens frågor om det påstådda brottet.

Littorin förnekar genom sin advokat att han har begått brottet.

– Min klient förnekar brott och avvisar därmed bestämt anklagelserna som är publicerade i dagens Aftonbladet. Tills vidare avser min klient att inte göra några ytterligare uttalanden, säger Birgitta Hållenius till TT.

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund anser att Sven Otto Littorin bör träda fram.

– Jag tycker att han förr eller senare bör berätta sin version. Det gäller vare sig om det är sant eller inte. säger Göran Hägglund till TT.

– Om det här stämmer, så förklarar det väldigt väl varför han stack i väg med svansen mellan benen, säger Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson.

TT: Hur tycker du Moderaterna har skött krishanteringen?
– Som vanligt när det gäller Moderaterna är de väldigt duktiga på att skapa en yta. Men den här gången var det genomskinligt. Reinfeldt gav inte hela sanningen. Och inte Littorin heller.