Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Afrikagrupperna informerade om aids

Afrikanska trummor, färgglada kläder och folk ifrån olika länder kunde under lördagen ses i Härnösands centrum. Anledningen till det var att Afrikagrupperna i Sverige hade lagt sitt centrala årsmöte i SIDA Civil Society Center.

Under lördagseftermiddagen informerade man härnösandsborna bland annat om HIV och aids i Afrika. Man delade även ut kondomer och samlade in pengar.

Afrikagrupperna vill att människorna i Afrika ska ha samma möjligheter att få bromsmediciner som människorna i väst. En av personer som var på torget var Jessé Lufendo som kommer ifrån Angola. Jessé Lufendo är knuten till ADRA, en organisation som Afrikagrupperna stött i femton år.

- Vi ska kämpa för att Angola ska bli som Sverige även om det tar femtio år, säger Jessé, vars första intryck av Sverige är mycket gott. Det har inte varit för varmt och det har inte varit för kallt och jag har kunnat vara ute utan att bli förkyld!


MAGNUS LUNDBERG HANSSON