Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aerosmith söker ny sångare

Lagom till Aerosmiths 40-årsjubileum i februari letar bandet aktivt efter en ny sångare. Med hjälp av auditions ska man hitta en ersättare för frontmannen Steven Tyler, som bland annat inte riktigt har repat sig efter en olycka i augusti då han ramlade av scenen under en konsert.

Om det rör sig om en tillfällig eller permanent ersättare är dock oklart, skriver The Guardian.

Det är svårt att få ett tydligt svar på vad som händer. Steven ska genomgå en ben- och fotoperation och det gör att han är borta ur bilden åtminstone ett och ett halvt år. Under tiden vill resten av bandet spela, säger gitarristen Joe Perry.

Men ingen vet om sökandet efter en ersättare även har andra orsaker. Under hösten har turerna kring bandet har varit många, och medlemmarna har tidigare sagt att de tröttnat på Steven Tylers divalater och drogproblem.

Aerosmith bildades i Boston 1970 och upplevde sin första storhetstid under det sena 70-talet. Drogproblem gjorde att bandet splittrades, men kom tillbaka i mitten av 80-talet med hjälp av en ny version av låten "Walk this way" tillsammans med hip hop-gruppen Run DMC.

Hits som "Dude (looks like a lady)", och "Janie's got a gun" följde, liksom låtar som "Crazy" och "Cryin'" från 1993 års album "Get a grip".