Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Advokater: Mysterieflickan gavs bort

Annons

Grekisk polis ber omvärlden om hjälp att identifiera den ljusa, fyraåriga flickan som hittats i ett läger och som misstänks vara bortrövad?

Men enligt paret som hade hand om flickan hade de "fått" henne.

Parets advokat säger att flickans mamma gav bort henne kort efter att hon föddes, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Vi talar om en kvinna som inte kunde uppfostra det här barnet och som gav det till paret 2009 via en tredje part kort efter födseln, säger advokaten Marietta Palavra. Det har inte förekommit någon kidnappning, inget rån, ingen människohandel, tillägger hennes kollega Konstantinos Katsavos som också företräder paret.

Grekisk polis söker nu efter den biologiska mamman som enligt paret inte har grekiskt medborgarskap för att bekräfta uppgifterna, enligt advokaterna.

Två identiteter

Flickan hittades i onsdags i ett bostadsläger i staden Farsala. Polisen utredde uppgifter om droghandel i lägret, men fattade misstankar när de fick syn på flickan: Hennes utseende - med ljus hy, blont hår och gröna ögon - skilde sig markant från det par som hade hand om henne.

Enligt polis visade det sig att den 40-åriga "modern" levt under två olika identiteter. Enligt den ena var hon mor till fem flickor och en pojke, enligt den andra hade hon fyra döttrar. Paret greps och DNA-tester genomfördes, tester som bekräftade att paret inte var den fyraåriga flickans föräldrar. Dessutom lämnade paret motstridiga uppgifter om hur hon kom i deras vård.

Ingen saknas

Polisen arbetar nu efter olika teorier, flickans fall kan handla om kidnappning eller människohandel.

Inget barn i flickans ålder saknas i Grekland. Polisen har därför bett Interpol om hjälp för att fastställa hennes identitet. Fyraåringen har omhändertagits av en välgörenhetsorganisation i Grekland. BBC skriver att hon lystrar till namnet Maria och att hon är både chockad och förvirrad.

Mer läsning

Annons