Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adventsglädje i Björna kyrka med sång och gemenskap

Det var fullt ös i Björna kyrka tredje advent. Det var sång, det var musik, det var gemenskap och förväntan bland föräldrar, barn, unga och gamla. Men där fanns även en gnutta allvar med tanke på människor i nöd runtom i vår värld.

Björna kyrka var inbäddad i gnistrande vit nollgradig snömiljö när församlingsbor i skaror kom bilande från när och fjärran till församlingens adventfest söndagen den 15 december. En glad kyrkvärd, Ann Chatrin Brandtlin, blickade över kyrksalen, som var fylld näst intill sista bänkrad, när hon hälsade välkommen. Hon presenterade alla medverkande musiker, körer, konfirmander och aktörer och aftonens program. Kyrkklockorna fick därpå bjuda på sin ljudligt ljuvliga klang över Björnanejden och en stund ro och eftertanke infann sig i kyrkorummet.

Församlingens kantor och aftonens programmakare, Sara Sjöberg, gav sig så hän med Björnakören, som dagen till ära var närmast fulltalig. Barnkör med elever från Hemling och Björna, gav inslag av Barnaglädje när de tillsammans med Björnakören fyllde kyrkorummet med julsånger, som lockade fram församlingens stora gillande i applåder. Lycka och glädje.

Luciafirandet hade, som brukligt, sin givna plats denna dag och det var årets konfirmander som tagit på sig rollen att gestalta lucia med uppvaktande tärnor och stjärngossar. "Seniorgossen", konfirmandledaren Jan Vikberg, gav ljus över det aktuella ämnet om utsatt flickor i vår värld med önskan om bidrag till Svenska kyrkans ACT med Swish nummer 900-12 och ovationer-23

Församlingens populära och skönsjungande präst Ania fanns givetvis med och utöver hennes andakt framförde hon tillsammans med Sara sången "The Prayer". Stämningsfullt med andäktigt lyssnande.

Denna adventfestliga afton avslutades med psalmsång och med ett rungande tack till alla medverkande som så inlevelsefullt skapat en härlig gemenskap i glädje med inbakad gnutta av allvar. Applåder och ovationer.

Göte Nordmar

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel