Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adventsfirande i Gullängets kyrka

Gullänget

Kykoåret inleds som bekant första advent. I Gullängets kyrka firades det med att kantor Lina Sundqvist hade med sig kyrkokören. Finns det något vackrare än att vara i kyrkan en sådan här dag. Stå upp och sjunga ”Hosianna, Davids Son”. Tillsammans.

Mäktigt i ordets rätta bemärkelse var att till tonerna från kyrkorgeln sjunga psalmen tillsammans med kyrkokören. Sextiofyra personer sjöng av hjärtans lust Hosianna.

Från hjärtat talar och sjunger prästen Madeleine Källbom. Tiden går så fort på hennes gudstjänster. Värmen finns där och rösten bär fram budskapet. Det är advent och vi väntar på Ankomsten.

Kyrkokören står upp med jämna mellanrum och sjunger till Lina Sundqvist pianoackompanjemang. Vackert, mycket vackert, men framför allt högtidligt. Vi firade ju in det nya kyrkoåret.

Allt avrundas med kyrkkaffe i församlingssalen där gruppen för internationellt arbete bjöd på kaffe och ordnade ett trivsamt lotteri med ett dignande prisbord. Bäst smakade Dagny Kristofferssons rykande dagsfärska rullrån.

Kjell Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel