Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adventkonsert med lekfull blandning

Svanökörens traditionella adventkonsert i Gudmundrå kyrka gick i år i folkmusikens tecken.

Körens gäster var Noratrion, ett säkert kort i folkmusiksammanhang, och Duo Vox Vocalem, en ny spännande bekantskap, två skönsjungande kvinnor från Herrskog respektive Junsele, som blandar folkmusik och visa med romantisk klassisk musik, alltid med anknytning till Norrland. Tillsammans bjöd de på en musikalisk mix som andades både rimfrost och risgrynsgröt, granris såväl som glöggkryddor.

Repertoaren bestod av en lekfull blandning av klassiska julsånger, folkvisor, och modernare sånger, som till exempel Tomten har åkt hem av Andersson/Ulvaeus, framfört med nyanserad finess och smittsam sångglädje.

Om Svanökören fick ett lyft under sin tid med David Wahlén som ledare, har kören utvecklats ytterligare med sin nya dirigent David Saulesco.

Han har dessutom gjort flera av kvällens både originella och humoristiska arrangemang. Och inte nog med det, han kan sjunga också!

Det blev en fantastisk konsert, som belönades av publiken med stående ovationer.