Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äckelsköna skrytövningar med Mia Törnblom

Coachen, föreläsaren och författaren Mia Törnblom har blivit ett fenomen inom tro-på-dig-själv-branschen. Igår var hon i Härnösand, på teaterns stora scen.

- Har ni nånsin känt att ni är lite sämre än nån annan för att den personen kan lite mer än er, frågar Mia Törnblom ut i publiken.

- Jaaa, blir svaret.

- Lägg av med det, gastar Mia Törnblom och publiken garvar.

Mia Törnbloms föreläsningar handlar om självkänsla. Om vad dålig självkänsla gör med oss själva, arbete och relationer. Och att vi inte bara kanske, eventuellt, möjligen duger utan faktiskt är ganska bra människor.

- Nu ska ni blunda och tänka ut två saker som ni är bra på... Har alla två? Bra, då vänder ni er om till grannen och skryter utav bara helvete, uppmanar hon.

Mia Törnbloms egen resa mot en bättre självkänsla började när hon som hemlös heroinist åkte fast för checkbedrägeri och fick avtjäna straffet på behandlingshem istället för i fängelse.

Nu lär hon andra att bekräfta sig själva, med metoder som tacksamhetslistor, äggklocks-ältande och skrytövningar.

- Hur många tyckte att det var läskigt att säga vad ni var bra på? Äckligt? Men visst var det väl lite äckelskönt, va?


ANNA WIKNER
070-650 77 02