Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ABF startar Träffen med aktiviteter för att minska ensamhet bland äldre

I Härnösand bor det många äldre som är ofrivilligt ensamma. Detta vill vi på ABF i Härnösand försöka råda bot på, därför startar vi nu Träffen på ABF Parketten som har till syfte och mål att minska ensamheten.

På Träffen kan man delta i kostnadsfria aktiviteter, Studiecirklar, föreläsningar och kulturprogram. Det är viktigt att aktiviteterna är utvecklande, roliga och nyttiga och vi riktar oss till alla över 60 i Härnösands kommun. Projekt Träffen genomförs i samarbete med PRO och SKPF i Härnösands kommun. Lokaler och verksamhet coronasäkras i enlighet med FHM:s direktiv. Bland annat med plexiglasskivor och lokaler som möbleras så att smittspridning minimeras.

Ett sätt att minska ensamheten är att lära sig använda läsplatta där man kan på ett enkelt sätt hålla kontakt med nära och kära vilket är viktigt inte minst nu i dessa coronatider. Vi har tagit fram en läsplatta som deltagarna får köpa till ett reducerat pris. Vi har även en studiecirkel i ”Digitala klyftan” där man lär sig använda läsplattor eller datorer för att sköta bankärenden, swisha med mera. Oljemålning där man får lyfta fram sin kreativa sida eller så tar man del av föreläsningar i intressanta ämnen. Detta var bara några exempel på vad vi kan göra.

I samarbete med polisen har vi spelat in en föreläsning i 2 delar om ”Bedrägerier mot äldre”. Kulturprogram kommer att ske både på nätet och i våra lokaler. Ett av våra kulturprogram är redan inspelat med Härnösands Boogie Woogikung Christer Öberg.

På mötet den 1 september samlades PRO föreningarnas och SKPF representanter på ABF för att ta del av information om exempelvis utbildning i Surfplattor och oljemålning. Mer information om Träffen kommer via PRO- och SKPFs samt ABF:s hemsidor. Projektet genomförs med stöd från socialstyrelsen.

Anders Hägg

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel