Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åberg förde Färjestad till slutspelsplats

Annons

Med dubbla mål i sista perioden blev Pontus Åberg hjälte för Färjestad.

Efter 4-1 mot Linköping är laget uppe på slutspelsplats igen.

Där ska vi stanna säsongen ut, hälsar anfallsstjärnan.

Bara elva omgångar kvar av grundserien i SHL - då börjar Färjestad vakna på allvar igen.

Efter att ha slagits på nedre halvan av tabellen så gott som hela säsongen närmar sig en ny vår.

Och ett slutspel som klubben inte tänker missa.

Det märktes i sista perioden mot hemmastarka Linköping under onsdagen. Färjestad spände musklerna under de sista 20 minuterna och förvandlade ovissa 1-1 till bergsäkra 4-1. Tre raka fullträffar och inget snack om saken. Inte ens när Christian Berglund drog på sig ett matchstraff (efter en huvudtackling mot Sebastian Karlsson) var det någon fara - trots fem minuters box play.

Vi kämpade på riktigt bra i numerärt underläge och Fredrik Pettersson-Wentzel var grymt bra i kassen, menar forwarden Pontus Åberg.

Med sitt 3-1 i powerplay och 4-1 via en hemmaspelare tog 20-åringen knäcken på östgötarna.

Skönt med två mål i samma match, det händer ju inte så ofta. Vid det första fick jag mycket yta att skjuta och sedan hade jag lite flyt med styrningen. Men vi jobbade hårt och då får man ofta lite medstuds, säger Åberg och ler.

Karlstadgänget har därmed vunnit tre raka möten mot Linköping i vinter.

De försöker att trycka på offensivt och har ofta stora luckor mellan forwards och backar. Något som passar oss bra. Vi har kunnat ta vara på den ytan med snabba spelvändningar.

Eftersom Leksand fick stryk passerade Färjestad och gick upp på sjätte plats i tabellen - vilket ju betyder en direktplats till slutspelet.

Vi ska se till att avsluta bra innan OS-uppehållet med flera treor till och sedan hålla oss på topp sex resten av grundserien. Chanserna är goda, anser Åberg.

LHC kvitterade genom 17-årige talangen Jakub Vrana i första perioden, men var sedan enormt ineffektivt.

Vi gör en rakt igenom dålig insats, en av de sämsta på hela säsongen. Killarna står hela stilla ute på isen utan någon fart eller drag. Jag är oerhört besviken, inte minst med tanke på hur viktig matchen var för oss, kritiserar hemmatränaren Roger Melin.

Linköping har fått stryk fyra av de fem senaste hemmamatcherna och östgötarna verkar få rikta in sig på att kvala till slutspel.

Mer läsning

Annons