Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Abbas plats i hall of fame upprör

Det faktum att Abba i veckan valdes in i rockens hall of fame har resulterat i upprörda känslor på andra sidan Atlanten. På New York Times blogg "Arts beat" rasar till exempel läsare som är provocerade över att den svenska kvartetten valdes in, när hårdrockarna Kiss inte gjorde det.

En upprörd läsare kräver ett alternativt hall of fame för "riktiga" rockartister och tycker att juryn är mer än ignorant som inte valde in Kiss.

En annan slår fast att Abba inte har i detta musikens finrum att göra: "Det faktum att Abba kom in, medan andra suveräna grupper inte gjorde det, säger en hel del om de som röstar".

Några Abba-fans slår dock tillbaka och försvarar popgruppen. "Hall of fame är inte menad bara för rockmusik" skriver en läsare och fortsätter: "Hall of fame utan Abba är som en historiebok som inte nämner andra världskriget".