Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Abba fick Härnösand på fötter: "Total lycka, publiken var magisk!"

Abba Tribute Show väckte Härnösandsborna till liv i lördagskväll, med sitt fartfyllda uppträdande. Publiken som satt ner till en början, kunde till slut inte sitta still längre.

Härnösandsarena var fullsatt under lördagen. Biljetterna var slutsålda och 1350 människor var på plats i arenan för att tillsammans ta del av den nostalgiska showen.

Showen inleddes med låten I have a dream, som framfördes på saxofon av Johan Stengård. Han har tidigare varit en del av Abbas originalband, och turnerat med dem över hela världen.

Mellan Abbas berömda låtar som framfördes av hela bandet, berättade Abbas kläddesigner Owe Sandström roliga anekdoter från sin tid med Abba.

– Min passion för klädskapande började när jag gick till domkyrkan i Härnösand med min familj, och förälskade mig i prästernas mässhakar, berättar Owe Sandström.

Sandström visade upp flera kostymer som han designat till Abba. Det var allt från kattkostymer i gult och blått, kimonos till ett uppträdande i Japan, en kostym i form av en skunk, extremt tajta trikåer, västar med knappar av belgisk kristall som handslipats av Swarovski, och mycket mer.

Hela showen fylldes av färgglada kostymer, berättelser från Owes tid med Abba, fartfyllda låtar så som Mamma Mia och Dancing queen. De välkända låtarna fick publiken att ställa sig upp från deras stolar och dansa tillsammans med Abbas band.

– Total lycka, långt över förväntningarna kan jag beskriva showen som. Det var längesedan jag upplevde ett sådant mottagande och en sådan värme. Publiken var magisk, säger Owe Sandström.

Premiären av Abba Tribute Show gick av stapeln i Härnösand. Det såg Owe som en självklarhet, eftersom det är Härnösand som har format hans intresse för klädskapande.

När showen tog slut, ungefär en halvtimme för sent, gick alla hem med ett leende på läpparna. Det syntes att artisterna och publiken hade haft en underbar kväll tillsammans.