Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

80-talsrock möter metal

Det bästa från 80-talets hårdrock beblandat med det bästa från nutidens metal.
I den mixen har talangfulla Coming Of Age hittat hem.
Nu släpper Örnsköldsviksbandet sin debutskiva.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Ni som var på rockfestivalen Rock On The Docks Festival i Fjällräven Center i lördags fick smakprov på vad som komma skall - på måndag släpper det unga och talangfulla rockbandet Coming Of Age sin debutskiva.

– Det var en väldigt bra spelning, med sjukt mycket folk. Det var vårt absolut största gig hittills och det var verkligen en härlig känsla att kliva ut på scen och titta ut över allt folk. Och vi spelade faktiskt alla låtar från den nya skivan förutom tre, berättar sångaren Rasmus Harnesk Wiklund.

Debutskivan har titeln "Eden is burning" och innehåller totalt tio spår. Två av låtarna, "Rising from the ashes" och "Angels & devil", har redan släppts som singlar.

– Det känns fantastiskt att äntligen få släppa en fullängdare. Vi har hittat vårt eget sound, som präglat plattan hårt, berättar Rasmus Harnesk Wiklund.

LÄS ÄVEN: Duell i Fjällräven Center – Gunde Svan utmanar Foppa

Coming Of Age hymlar inte med att det är 80-talsrocken som influerat dem kraftigt. Band och artister som Skid Row, Europe, Queensryche, Talisman, H.E.A.T, Styx och Alice Cooper har varit riktmärken. Samtidigt vill kvintetten inte låta passé.

– Vår musik kan bäst beskrivas som när 80-talsrock möter nu-metal. En röd tråd är de melodiösa refrängerna och körerna i form av sång, growl och falsett, säger Harnesk Wiklund.

Bandet bildades under sommaren 2013 och successivt har bandet pendlat mot en hårdare ljudbild.

– Vi är hårdare nu än tidigare, men alla melodier finns fortfarande där. Gillar man 80-talsrock kommer man gilla plattan, likväl som om man är mer åt metal-hållet, säger Harnesk Wiklund.

Nästa spelning för bandet verkar bli i april, då man anordnar en officiell release-fest. Exakt datum och plats är dock ännu inte helt spikat.

– Vårt fokus just nu ligger på skivsläppet och releasefesten. Vi har även en festivalspelning bokad och planen är att ta alla möjliga typer av gig, inom Örnsköldsvik och utanför, för att komma ut och marknadsföra debutplattan så mycket som möjligt, säger Rasmus Harnesk Wiklund.

LÄS ÄVEN: 300 000 lyssningar på en vecka – Niclas Lundin är större Rascal Flatts