Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

8-årig flicka misshandlad blodig och dödshotad av äldre killar – polisen vädjar om tips

Artikel 1 av 5
Misshandlade 8-åringen i Sollefteå
Visa alla artiklar

Händelsen ska ha inträffat någon gång mellan 18 och 19 på fredagskvällen i Sollefteå. En ung flicka berättar för polisen att hon ska ha blivit misshandlad av som hon uttrycker det "moppekillar".

Enligt den 8-åriga flickan ska hon ha blivit misshandlad i en lekpark i Sollefteå. Det ska röra sig om fyra till fem killar som gett sig på henne och flickan beskriver dem som "moppekillar".

– Hon har varit ensam i en lekpark. Mamman blir orolig och påträffar dottern som gömmer sig bakom ett hus. Hon är livrädd för att hon blivit nedknuffad från en lekställning samt fått ett slag i ansiktet. Hon börjar storgråta när mamma kommer, säger Henrik Vernerlund, befäl på regionledningscentralen för polisen i Västernorrland, tilll TT/ Aftonbladet.

Läs också: Starka reaktioner efter misshandeln av 8-åringen: "Så fruktansvärt"

Pojkgänget ska ha även ha uttalat dödshot. Därefter ska de ha lämnat platsen på moped. Flickan fick uppsöka sjukhus under kvällen för undersökning.

– Flickan hade fått ett slag i ansiktet och på benet och hon blödde från näsan, säger Caroline Flyborg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västernorrland.

Polisen har skrivit en anmälan om ofredande, olaga hot och misshandel.

Polisen har sökt i området och vädjar om tips från folk som kan ha observerat händelsen. Polisen uppmanar även de inblandade att ge sig till känna.

Om du bevittnat händelsen kan du kontakta 114 14 för att lämna tips till polisen.

FLER NYHETER:

Gick bärsärkagång och förstörde egendom för halv miljon – trampade runt med målarfärg under skorna

För Plus-kunder: Nina fick cykeln stulen – två gånger: "Viktigt att polisanmäla"

Gick bärsärkagång och förstörde egendom för halv miljon – trampade runt med målarfärg under skorna

För Plus-kunder:Modo inledde säsongen med länsderby – och förlust: "Kan bara bli bättre härifrån"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.