Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

7 januari ny deadline för Saab-bud

General Motors deadline för Spykers Saab-bud har flyttats fram till 7 januari, uppger Spykers vd Victor Muller för Reuters.

Enligt Muller ska det nu finnas fler potentiella köpare än Spyker.

Det här är något som vi inte hört i företaget ännu, säger Anette Hellgren, fackordförande för Unionen vid Saabs Trollhättefabrik, om den nya tidsfristen. Jag har förstått att den 31:e var något som man högg till med från GM:s sida i samband med avvecklingsbeskedet. Jag har tvärtom uppfattat det så att man tänker hålla på tills det blir färdigt.

Paul Åkerlund, Metall-ordförande i Trollhättan, säger att så vitt han kan bedöma så finns flera bud förutom Spyker och Saab har tidigare bekräftat att det finns andra intressenter, varav någon skulle ha svenska band.

Det hade kanske varit önskvärt om GM hade sagt något mer. Men de har väl sina skäl.

TT: Kan du nu avslöja vilka förutom Spyker som är intresserade av att ta över Saab?

Nej, det kan jag inte kommentera.

Produktionen i fabriken i Trollhättan stoppades andra veckan i december och den kommer att återupptas andra veckan in på det nya året, således några dagar efter GM:s deadline gentemot Spyker.

Under stoppet har fabriken förberetts för tillverkning av den nya 9-5:an och cabrioletmodellen av 9-3.

I vanliga fall brukar Saab stoppa produktionen under två veckor vid jul- och nyårshelgerna.