Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

7 000 utan ström i Västsverige

Snöfallet har orsakat många strömavbrott runt om i landet. I Västsverige var omkring 7 000 av Vattenfalls kunder utan el vid 13.30-tiden på lördagen.

Det är blötsnö som lagt sig på träd och grenar som sedan fallit ned på ledningarna. Vi har satt igång storstörningsorganisationen men det är svårt att komma fram med fordon, säger Magnus Örvell, ansvarig vid Vattenfalls presstjänst, till TT.

Värst drabbat är Dalsland där cirka 6 000 kunder är strömlösa sedan tidigt på lördagsmorgonen.

Det är värst i östra Dalsland, mellan Säffle kommun, Melleruds kommun och Vänersborg. Prognosen är att de allra flesta ska vara hjälpta fram till kvällen. Men det är svårt att ta sig fram även för bandvagnar, säger Magnus Örvell.

Även de andra stora elbolagen drabbades av avbrott. I Dalarna var flera tusen av Fortums kunder utan ström under lördagsförmiddagen. Vid 13-tiden var fortfarande cirka 800 kunder drabbade, enligt Fortums pressjour.

I Östergötland var hundratals av Eons kunder utan ström under förmiddagen.