Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

6 000 vårrusiga damer festade loss

Feta, smala, snabba, långsamma, utklädda, välklädda, lättklädda, lågskor, träningsskor, löparskor, träskor, stavar, barnvagnar, hundar och så, förstås: konferencieren Peter Siepen i sin knallröda hatt.

VÅRRUSET

Vårruset är mer fest än lopp, mer att deltaga än att vinna.

I går festade 6 120 kvinnor i olika åldrar på Baldershovs IP och terrängen däromkring.

De som ingick i ett lag fick picknick efteråt. Där fanns bara alkoholfria drycker, så vårruset var nyktert som vanligt.

Innan startskottet värmde ett hav av kvinnor upp tillsammans i den sköna kvällssolen inne på Balders. Kvällens konferencier, herr Siepen från Kungliga Huvudstaden, varvade leverpastejreklam med glada tillrop och uppmaningar till stavgångare och barnvagnar att inse sina begränsningar och ställa sig sist i ledet.

Linda Carlqvist från Härnösand, knappt en tvärhand hög sprang leende över mållinjen. Att glädjen var äkta framgick när hon berättade att hon var före mamma Carina i mål. Ja, ja, så finns det de som säger att inte tjejer är tävlingsinriktade.

Även om det fanns en och annan med tidtagarur i handen tog många loppet som en skön kvällspromenad och var minst lika glada som de riktiga löparna när de fick sina medaljer att hänga runt halsen.

Undrar om inte Vårruset är det närmaste den riktiga idrotten vi kan komma i dag. Ja, idrott för alla och att det är viktigast att kämpa väl efter sina resurser än att vinna.OLLE LARSSON
0611 - 55 48 46