Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

5i12 kräver svar om burkaförbud

Folkpartiledaren Jan Björklund vill ha burkaförbud i skolorna. Samtidigt är Sverigedemokraterna på god väg att ta sig in i riksdagen. Då kräver 5i12-rörelsen att de lokala politkerna tar bladet från munnen.

– Det har varit oroväckande tyst. Nu är det dags att tala om var man står i frågan, säger Anders Bergman på 5i12-Centrum.

Frankrike var först att föreslå ett förbud mot burka och niqab (se bild till höger). Sedan har debatten fortsatt i hela Europa. Nu är det dags för politikerna i Härnösand att ta ställning till ett burkaförbud i skolorna i Härnösand, menar Anders Bergman.

- Det är fortfarande Sverigedemokraterna som sätter dagordningen och det duger inte i ett demokratiskt val. De etablerade partierna tycks mest ägna sig åt symbolfrågor, så om vi ska ha burkaförbud i skolorna Härnösand ska nu också Härnösandspolitikerna få ta ställning till.

I en paneldebatt på församlingsgården som arrangeras av 5i12-rörelsen på onsdag ska företrädare för samtliga partier i kommunfullmäktige debattera integrations- och flyktingfrågor.

- Hittills i valrörelsen har frågan om integration och främlingsfientlighet sopats under mattan av partierna i den allmänna debatten, både i rikspolitiken och lokalt. Men nu är det dags för Härnösandspolitikerna att säga var man står i olika frågor, säger Anders Bergman.

På onsdag kväll kommer också allmänheten att få möjlighet att ställa frågor till Härnösandspolitikerna.