Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

55 tappar jobbet i Härnösand

Det är nu definitivt klart att 55 statliga arbetstillfällen försvinner från Härnösand.

På Nationellt centrum för flexibelt lärande i Härnösand försvinner cirka 40 tjänster och 15 får gå från NSHU, myndigheten för nätverk och samarbete inom högre utbildning som också finns i Härnösand.

På torsdagen fattade regeringen sitt beslut om nedläggningen. Vissa arbetsuppgifter försvinner genom att staten helt enkelt inte längre tänker utföra arbetsuppgifterna. Andra arbetsuppgifter flyttas från Härnösand och Norrköping till Stockholm och eventuellt till Umeå där skolverket håller till.

Dessutom försvinner tio arbetstillfällen från Sundsvall.

För CFL:s personal kom nedläggningsbeslutet inte oväntat. Det har varit känt att en statlig utredare föreslagit en nedläggning men nu blev det definitivt i och med myndighetsbeslutet.

- Vi i facket ska nu arbeta för att personalen ska få en så bra möjlighet som möjligt till omställning, säger Ulf Sandström, SACO-facket på CFL.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60