Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50-talet gjorde come-back

/

Pensionärerna i Sollefteå bjöds på en dag i Folkparken på tisdagen. Forsmonöjet smyckades i 50-talsskrud och fick återigen bli nöjesplatsen för den tidens ungdom.

Annons

Det var Sollefteå kommun som bjöd in alla boende på särskilda boenden till en nostalgidag i 50-talsstil. Initiativet var uppskattat. Ett 100-tal seniorer, i 75 till 80-årsåldern, kom till Forsmonöjet.

Snyggast entré gjorde överlägset personal och boende från Vallänge i Undrom. De kom i fyra klassiska "raggarbilar" och det märktes verkligen när de kom. Avfärden blev för övrigt lika stilfull.

– Vi vill bjuda på en nostalgidag, något annorlunda, säger Anneli Strindin, äldrepedagog.

– Det här är första gången men vi hoppas att det ska kunna återkomma, säger Elionor Johansson, verksamhetsplanerare.

Frans Karlström från Näsåker var en av besökarna.

– Jag har varit på Forsmonöjet förut. Men det är nog 70 år sedan. Jag känner inte igen mig, säger 87-årige Karlström.

På Forsmonöjet bjöds först på lunch inne på serveringen. Därefter kunde man mingla runt på området, spela tombola, kasta pil och köpa lotter. Precis som det ska vara på en klassisk folkpark.

Inne i danspaviljongen blev det sedan uppvisning av Erstagillet och efter dansen uppträdde Elvis-tolkaren Ronnie Sahlén med musik som verkligen var inne på 50-talet. Som konferencier fungerade Abbe Abrahamsson.

För Forsmonöjet blev det här en liten smygpremiär. På torsdag, en 13 juni, är det riktig danspremiär till tonerna av dansbandet Donnez.

Annons