Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

50 år av dans – så blir helgens dansfest på Hullsta Gård

I 50 år har Hullsta Gård i Sollefteå arrangerat danser. Det firas på lördag med en rejäl jubileumskväll.
– Dansbanor kommer och går. Därför är jag stolt över att vi, utan avbrott eller uppehåll, har arrangerat danser i 50 år, säger Marianne Vestlund.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Hullsta Gård i Sollefteå är onekligen ett danspalats i orders rätta bemärkelse. För exakt 50 år sedan började Hullsta att arrangera danskvällar och intresset var omedelbart stort.

– Dansintresset var ju helt otroligt på 60-talet. Då hade vi ju ofta tre danskvällar i veckan och ständigt mycket publik, berättar Marianne "Majsan" Vestlund, verksamhetsansvarig på Hullsta Gård.

LÄS ÄVEN: Maran lockade folk från hela Sverige

Det som gör Hullsta Gård unikt inom danskretsar är alltså att man i alla år arrangerat danser, utan avbrott eller uppehåll.

– Tiderna förändras, inte minst intresset för dans och dansband. Men självklart är vi stolta över att vi fortsatt arrangera danser, utan avbrott. Vi har en bra och trogen publik, säger Vestlund.

När "Majsan" Vestlund tittar i backspegeln minns hon bland annat en magisk danskväll 2001.

– Då hade vi Barbados på besök och det var fullständigt fullsatt, med 1603 inlösta och lapp på dörren.

Numera anordnar Hullsta danser under vintern, våren och hösten. Förutom motionsdanserna, som generellt riktar sig till en äldre publik och erbjuder mindre kända orkestrar, anordnar Hullsta i år tio större danskvällar. Programmet innefattar bland annat danser av Streaplers, Donnez, Jannez och Blender.

– Ett mycket bra och varierat jubileumsprogram. Donnez är väldigt efterfrågade och verkligen i ropet, sedan är det självklart även kul att locka klassiska Streaplers till Sollefteå, säger Vestlund.

LÄS ÄVEN: Han blir Thor Görans nya trummis

På lördag hålls alltså den stora jubileumskvällen och uppträder då gör Holmsten Trio med Angelica Jonsson på sång. Att just Holmsten Trio uppträder under kvällen är ingen slump. På Hullstas premiärkväll 1966 uppträdde nämligen orkestern Ådalskanonerna, med bland annat Undroms Ulf Holmsten bakom trummorna. I Holmsten Trio finns som bekant hans son, Micke Holmsten, bakom trumsetet.

– Det känns givetvis jättekul att knyta ihop säcken på det här sättet och gå i min fars fotspår, som dog för tio år sedan. Vi kommer att blanda friskt i repertoaren med låtar från topplistan varvat med nedslag i varje decennium, från 60-talet och fram till idag, berättar Micke Holmsten.

Nu hoppas Marianne "Majsan" Vestlund på bra uppslutning och publik på lördag.

– Det kommer att bli en fantastisk kväll med mycket nostalgi, fastslår hon.

LÄS ÄVEN: Claes Lövgrens i Sollefteå