Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

45-åring dömd för nio brott

En 45-årig Härnösandsbo har dömts till tio månaders fängelse för bland annat flera fall av olovlig körning, då han också varit påverkad av narkotika.

Mannen erkände de flesta av de många åtalspunkterna, men nekade bland annat till ett vapenbrott, eftersom den elpistol han hade i sin ägo saknade ett elstift. Han ansåg att den därmed inte var att bedöma som ett vapen, något som tingsrätten inte gick med på.

De begångna brotten är i övrigt upprepade olovliga körningar, narkotikabrott, snatteri, rattfylleri, hastighetsöverträdelse och brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor. Detta eftersom mannen haft GBL i sin ägo.

Tingsrätten skriver att 45-åringen gjort sig skyldig till ett 15-tal grova olovliga körningar, de flesta under påverkan av narkotika, och att det med hänsyn till detta och annat inte kan bli möjligt med någon annan påföljd än fängelse.


SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51