Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

42-åring misstänkt för inblandning i försvinnande

En 42-årig man, som tidigare dömts för våldtäkt, greps sent på måndagskvällen i samband med försvinnandet av den tioåriga flickan, skriver den norska nyhetsbyrån NTB och hänvisar till uppgifter i tidningen Verdens Gang.

- En 42-årig man greps klockan 17.45 på måndagen på Rasta på Hallandsåsen. Han är anhållen och kommer att föras till Dalarna under dagen, bekräftar Torsten Persson, inre befäl vid Helsingborgspolisen.

Några ytterligare uppgifter vill han inte lämna.

Enligt tidningsuppgifterna greps mannen i sin lastbil i Sydsverige och kommer under tisdagen att föras till Dalarna.

Den misstänkte mannens röda Saab 900 har beslagtagits och hans lägenhet har genomsökts. Mannen dömdes för ett år sedan för våldtäkt.

Enligt förundersökningsledaren Karl-Göran Karlsson, vid polisen i Dalarna, har underrättelseuppgifter lett fram till gripandet av mannen.

En röd bil ska ha skymtats i bakgrunden på en av de bilder en förbipasserande tog av tioåringen när hon cyklade hemåt bara ett par minuter innan hon försvann på lördagen 500 meter från sitt hem.

Polisens tekniker har sökt genom mannens långtradare. Undersökningen är ännu inte klar.

- Men vi vet att det inte finns någon kropp i bilen eller lasten, säger Tony Andersson, chef för tekniska roteln vid Kristianstadspolisen.

Polisen har beslagtagit färdskrivare, en mobiltelefon och en bärbar dator.

Det är ännu oklart vilken brottsmisstanke som riktas mot mannen.(TT)