Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

37 döda i explosioner i Bagdad

Bagdad skakades på tisdagen av flera kraftiga explosioner som skapade stora rökmoln över staden, rapporterade journalister och ögonvittnen. Minst 37 personer rapporteras ha dödats i Bagdad, och över 80 skadats.

Enligt BBC inträffade minst fyra explosioner vid olika offentliga byggnader runt om i staden. Dessutom ska en polispatrull i stadsdelen al-Dura har angripits.

En talesman för inrikesdepartementet informerade i sin tur AFP om minst tre bilbomber samt en självmordsattack.

De minst tre explosionerna inträffade inom ett par minuter vid halv elva-tiden på förmiddagen, lokal tid. Smällarna följdes av ljud från skottlossning och sirener.

Även om det totala antalet dödsoffer sjunkit kraftigt i Irak under hela 2009 så har ett flertal stora sprängdåd inträffat under sensommaren och hösten. Vid justitiedepartementet och guvernörskansliet i Bagdad dödades exempelvis över 150 personer av en mycket kraftig självmordsbomb den 25 november.

Så sent som i går dödades sju skolelever i ett bombdåd mot en pojkskola i den shiamuslimska stadsdelen Sadrstaden i Bagdad. Över 40 skadades, uppgav polisen.