Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

35-åring misstänkt för dubbelmord

Annons

Polisen har anhållit en 35-åring man i sin frånvaro misstänkt för dubbelmordet där två män hittades mördade i en bil i Halland. Enligt polisen dödades männen i Skåne.

Platsen har kunnat bestämmas till en fastighet mellan Dalby och Genarp, berättar kommissarie Lars Hamrén på länskriminalen i Halland.

Han berättar också att en person är misstänkt för inblandning i mordet och anhållen i sin frånvaro. Men polisen utgår ifrån att fler är inblandade.

Larmet om en brinnande bil på en viadukt över E 6 i Halland strax norr om Halmstad kom sent på kvällen den 6 januari. När räddningstjänsten kom dit upptäckte de två döda kropparna i bilens bagageutrymme.

Den misstänkte är en man i 35-årsåldern och utländsk medborgare. Polisen vill inte gå in på vad som gjort att misstankarna riktas mot honom. Han är känd av polisen sedan tidigare, men inte för grova våldsbrott.

Polisens teori är att de båda offren mördades med grovt våld i Skåne den 6 januari. Kropparna lades i bagageutrymmet på den röda Volvo S 60, som sedan sattes i brand strax före klockan 23 samma kväll på en viadukt ovanför E 6 norr om Halmstad, cirka 15 mil från mordplatsen.

Utredarna vill ha hjälp av allmänheten med iakttagelser i området Dalby-Genarp utanför Lund den 14 januari, då det ska ha schaktats på tomten till den aktuella fastigheten. Teorin är att det gjordes för att undanröja spår på brottsplatsen.

Ungefär två decimeter jord har schaktats av på ett område som är minst tre gånger tre meter, säger Bo Lundqvist, kommissarie på länskriminalen i Skåne.

Polisen i Skåne och Halland ska nu samarbeta om den fortsatta utredningen. Förundersökningsledare är kammaråklagare Måns Biörklund från internationella åklagarkammaren i Malmö. Polis och åklagare bekräftar att det finns internationella förgreningar.

Polisutredningen har sedan visat att bägge offren hade utsatts för kraftigt våld. Bara ett av offren är ännu med säkerhet identifierat. Det är den värmländske bilägarens 25-årige son. Sannolikt är det andra offret en släkting till honom i 40-årsåldern. Enligt polisen finns det en koppling mellan dessa män och den mordmisstänkte.