Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

35-åring förnekar barnvåldtäkt

"Jag är oskyldig". Det säger den 35-årige man som suttit häktad i över månad misstänkt för våldtäkt mot barn samt sexuellt utnyttjande av barn i Sollefteå, Kramfors och Sundsvall.

I dag inleddes rättegången. Det är samma flicka som har utsatts för brotten, enligt kammaråklagare Lisa Eriksson.

Det första övergreppet inträffade sommaren 2003 fram då mannen ska haft sexuellt umgänge med den då minderåriga flickan.

De tre andra åtalspunkterna handlar om tre fall av våldtäkt som inträffade i fjol, mellan september fram till i december då socialtjänsten i Härnösand gjorde en polisanmälan.

Flickans advokat Marie Thors vill att 35-åringen ska betala totalt 400 000 kronor i skadestånd.

- Det finns ingen teknisk bevisning trots att det har gjorts en omfattande teknisk undersökning, det har exempelvis gjorts DNA-analyser utan att kunna hitta något, säger 35-åringens advokat Johan Sterner.

En lagändring är anledningen till att övergreppet från 2003 inte betraktas som våldtäkt, I april 2005. kom den nya lagen om "våldtäkt mot barn", en lagändring som innebär att sexuellt utnyttjande av barn är att betrakta som våldtäkt.


OLA THELBERG
070-218 31 09